dinsdag 24 februari 2015

Recensie: Blut!

Titel: Blut!
Auteur: Hans Mijnders
Uitgever: Columbus
Jaar van uitgave: 2014
Bladzijden: 136
ISBN: 9789095432562

Floortje geniet volop van haar leven. Ze heeft leuke vriendinnen, is smoorverliefd op de knappe Jack en gek op online shoppen. Er is maar één minpuntje: haar portemonnee is altijd leeg. Floortje maakt zich er niet al te druk om: ze leent wel van anderen. Als haar ouders voorstellen haar kleedgeld te geven en haar aanmoedigen om een baantje te zoeken, is ze meteen enthousiast. Dan kan ze eindelijk de nieuwste mobiel kopen en dat galajurkje voor het schoolfeest. Wat zal ze indruk maken op Jack! Maar Floortje rekent zich veel te rijk. Voor ze het doorheeft, staat ze weer rood en begint het lenen opnieuw. Hoe Floortje ook haar best doet haar geldprobleem te verbergen, ze raakt iedere dag dieper in de schulden. Hoe komt ze hier ooit weer uit.

Dit boek geeft een heel goed beeld wat iedereen misschien wel in mindere mate herkent: je geld is gewoon een keer op. Vooral als jongere moet je erg goed letten waaraan je je geld spendeert en dit boek laat zien wat de gevolgen zijn als je niet uitkijkt naar geld maar naar kleding, make-up of andere leuke dingen die je denkt zeker weten nodig te hebben in je leven.

In dit boek lopen de gebeurtenissen heel langzaam op, waardoor je goed bij kunt houden wat er nou precies gebeurt. Floortje is smoorverliefd en wanneer ze steeds meer in de buurt van de leuke Jack komt, vliegt het geld alleen maar harder de deur uit. Dit boek laat ook zien dat liefde echt blind kan maken. Floortje lijkt de zaken eerst goed in handen te hebben, ze weet precies wanneer ze haar rekeningen moet betalen en plant in wanneer ze het geld van haar baantje krijgt, maar blijkbaar is het toch niet genoeg.

Wat ik wel denk, is dat eerst alles overdreven gebeurt, alles gaat mis, Floortje luistert niet, wil geen hulp en verliest vriendinnen, maar toen ik bijna bij het einde was werd alles wel heel voorspelbaar en leek alles met een vingerknip weer opgelost te zijn. De enkge die nog steeds niet happy leek was Floortje, terwijl die indruk misschien wel gewekt moest worden. De emoties in het boek vond ik dus een beetje vaag, er had iets uitgebreider gesproken mogen worden.

Het is een interessant boek, maar van mij mocht het wel iets langer zijn. Ik geef het een 6.5/10.

3 opmerkingen: