donderdag 17 juli 2014

Academia Literatuurprijs



De Academia Literatuurprijs is een jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige fictiedebuut voor volwassenen. Het is geen prijs die door literaire deskundigen wordt gegeven, maar een prijs die door de deskundige voorselectie is gekomen en waarvan dlezers van de boeken een winnaar bepalen. 




De genomineerden van dit jaar zijn Hannah van Wieringen met De kermis van Gravezuid, Naomi Rebekka Boekwijt met Pels en Ineke Riem met Zeven pogingen om een geliefde te wekken. De boeken zijn te beoordelen door middel van cijfers. Je kan kiezen van 1 tot en met 4, oplopend van hoe goed je het boek vindt. Naar aanleiding hiervan wordt de winnaar op 18 september in Den Haag bekend gemaakt. Zij ontvangt dan de Academia Literatuurprijs, met een geldbedrag van 10.000 euro. 




Alle drie de boeken maakten een goede indruk op mij. Ik heb de boeken gehaald voor deze prijs, maar als ik ze gewoon had zien liggen, had ik ze zeker ook meegenomen. Een leuk detail: deze boeken hebben allemaal een voorkant met weinig informatie, en achterop een stukje info en daarna wat over de schrijver. Hoe toevallig? De boeken zijn niet dik en hebben hetzelfde formaat namelijk 20 cm hoog.



                               

Titel: De kermis van Gravezuid
Auteur: Hannah van Wieringen
Uitgever: De Harmonie
Jaar van uitgave: 2012
Bladzijdes: 106


                                      
                                      

Titel: Zeven pogingen om een geliefde te wekken
Auteur: Ineke Riem
Uitgever: Arbeiderspers
Jaar van Uitgave: 2013
Bladzijdes: 206


                                   

Titel: Pels
Auteur: Naomi Rebekka Boekwijt
Uitgever: Arbeiderspers
Jaar van uitgave: 2013
Bladzijdes: 123


De recensies van deze boeken komen binnenkort online, net zoals de beoordeling voor de prijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten